RAHSIA TOP UP PREPAID. TOP UP OH TOP UP

25 November 2011 dalam BLOG, PAKAR PENJIMATAN, SANTAI DI RUMAH

Rahsia Top Up Prepaid

Sempat bergayut dalam apa jua situasi

 

Katakan kita top up semata-mata untuk bergayut/sms dengan awek/pakwe.

CALL:
– 1 Minit RM0.30
– RM5.00 = >16 minit

 

SMS:
– 1 SMS rm0.05
– RM5.00 = 100 sms

 

BAJET:
– Sehari: RM5.00

 

ANGGAPAN:
1. 1 Tahun = 365 Hari
2. Konsisten setiap hari bergayut/sms tanpa miss u..

PERBELANJAAN:
1 Tahun = 365 x RM5.00 = RM1,825.00
2 Tahun = RM1,825.00 x2 = RM3,650.00
3 Tahun = RM1,825.00 x3 = RM5,475.00
4 Tahun = RM1,825.00 x4 = RM7,300.00
5 Tahun = RM1,825.00 x5 = RM9,125.00
10 Tahun = RM1,825.00 x10 = RM18,250.00
20 Tahun = RM1,825.00 x20 = RM36,500.00

 

KESIMPULAN:
1. Dalam 5 tahun, ada RM9,125.00 : Dah boleh buat wang hantaran utk Nikah pun untuk kawasan Utara (Kedah, Perlis, Kelantan). Itu pun kalau sanggup tak bergayut. Main jer Skype.. FREE.. GTalk pun Free maa..

2. Dalam 20 tahun, dah boleh beli sebuah rumah kos rendah da pun atau beli kereta… Sapa kata tak mampu nak beli kereta?

3. Menabung RM5.00 sehari bagi siapa2x yang tak galak lagi nak nikah, 5 tahun akan datang pun dah boleh nikah.. :D

4. 10 tahun simpan di ASB, Purata dividen 9% setahun: dah dapat lebih dari RM16,425.00.. Ada lah total lebih dari RM34,675.00 dalam simpanan.. 10 tahun lagi Double lagi.. Bagus utk masa depan anak2x

5. 10 tahun beli Emas, purata 50% nilai kenaikan setahun.. Wow! masyuk.. RM18,250.00 x 50% x 10 = RM91K… Kaya, Aku Kaya!

6. Nikah selama 20 tahun.. Jimat lebih dari RM36K.. Bergayutlah face to face atas katil pun takda sapa larang.. 100% FREE..

7. Dah galak sangat, kahwin ler cepat2x coz ia boleh memberi penjimatan maksimum dalam hidup seharian kita.

 

KESIMPULAN YANG NYATA:
1. Berjimat RM5.00 sehari untuk top up SAHAJA pun sudah boleh hidup selesa di kemudian hari..
2. 1 Juta orang top up sehari sahaja, provider dapat RM5.00 Juta.. 1 tahun??? RM1.825 billion

 

PEPATAH MELAYU:
Sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit.

 

PESANAN HEMAT MASYARAKAT:
Berjimat-cermat itu amalan murni

 

 

Sumbangan PAKAR NIAGA - Pakar Penjimatan
(Sila sebarkan jika artikel ini menarik & bermanfaat. TQ)

Close

Kongsi Demi Manfaat Bersama

Arrow Left Artikel ini bermanfaat? Share lah kat rakan lain. Sesen tak keluar. Dapat Pahala.

6 komen untuk RAHSIA TOP UP PREPAID. TOP UP OH TOP UP

  1. This is both street smart and ientlilgnet.

  2. masih boleh guna ker telefon public tuh, hehe

  3. bagus ni, jimat cermat membawa berkat

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *

CommentLuv badge

 

FANPAGE




SHARE