Pembayaran 1st Bonus Google Adsense

1 Julai 2012 dalam BLOG, Jana Wang Adsense, Jana Wang Auto VLog, JANA WANG ONLINE

Adsense Malaysia

Adsense Malaysia

 

Buka aja email pagi tadi, email dari Google ini yang menjadi perhatian utama. Lama menanti sejak dari 15hb Julai lagi.
Berdedar2x jantungku..

 Alhamdulillah, payment 1st dari Google Adsense telah diissue.

Email Payment Google Adsense

Email Payment Google Adsense

 

Tak sabar nk buka akaun Adsense untuk dapatkan detail
& kod ID Western Union utk dicashkan kat CIMB. ^_^

Cara untuk lihat Payment detailnya seperti berikut:

1. Pada sebelah Finalized Earning, klik Details.
2. Di Last issued payment di bawah ada 1 link & klik view details in payment history.
3. Maklumat seperti gambar dibawah akan dipaparkan.
4. Klik pada Statement & boleh lah dicetak atau catit untuk ditebus di Western Union berhampiran. CIMB ada Western Union.

Detail Payment 1 Google Adsense

Detail Payment 1 Google Adsense

Ada info yang bagus cari cik Wana di blognya bagaimana untuk membuat cashout Adense. Panduan ini sangat berguna untuk saya selepas ini.
Laman rujukan: http://nurulaswani.com/cash-out-duit-adsense-dalam-masa-7-minit-28-saat/

Sedikit sebanyak tentang Projek Adsense yang sedang saya jalankan.

Projek Adsense yang sedikit serius bermula penghujung May 2011 yang lepas alhamdulillah telah membuahkan hasil. Walaupun tak selumayan mana.

Lepas sikit nk menyara 1 perut yang makan byk mana pun x boleh nak gemuk2x.. :p ^_^

Insyaallah bulan posa ini boleh cashout lagi. Tinggal $30USD sahaja untuk cukup $100 USD. Dapatlah Buat duit raya :-)

Buat Duit Raya

Buat Duit Raya

Kredit imej: Wanmus.com

< class="related_post_title">Awak Mungkin Meminati
Close

Kongsi Demi Manfaat Bersama

Arrow Left Artikel ini bermanfaat? Share lah kat rakan lain. Sesen tak keluar. Dapat Pahala.

13 komen untuk Pembayaran 1st Bonus Google Adsense

  1. Ada update earning 2012 x sape2 yang main adsense ni?
    Farah recently posted..Jawatan Kosong di Malaysian Institute of Accountants (MIA)My Profile

  2. duit adsense ade berbelas dolar je sejak setahun lalu..huhu ade rahsia ke tuan macam nak tingkat adsense?

    • Sy menjana adsense $80 USD bulan lepas dengan guna Auto VLog.
      Semua automatik $$$

    • @Bukit Gambang,

      3 Basic:
      1. Kena analisa keyword yang dibayar mahal &
      2. keyword berkualiti (banyak iklan disiarkan).
      3. Lepas itu kena bawa trafik sebanyak mungkin.

      1 & 2 senang. No. 3 ini yang paling sukar sekali coz semakin hari lambakkan web semakin bertimbun di internet.

  3. Edy said on 7 Ogos 2011

    Yaay yaay Blog Bergune sekali Amin

  4. salam tuan..,tahniah.. boleh la tambah sikit dalam angpau raya nnti..hehe

    nak tanya sikit, hmm.. tuan terima surat pin google tu berapa lama dari tarikh die cakap die generate no pin?

    thanks tuan!

    • Waalaikummussalam :-)

      Hi saudara Danial. :-)
      Panggil aja AJ. segan lah panggil tuan. Muda g, cam da berumur lah pula panggil tuan.. ^_^

      Amin3x.. mudah2xan ley dpt angpau raya dari Google.

      Utk Pin pengesahan penyertaan Google Adsense, ia memakan sedikit masa sehingga 3 bulan. Sy tidak berapa ingat berapa lama sy telah dapat Pin tersebut. Tetapi apa y pasti Google akan mengirim PIN verifikasi (utk kenalpasti alamat tempat tinggal betul-betul wujud) selepas melengkapkan maklumat akaun & borang tax sebagai non-Us residence.

      Untuk PIN @ ID Western Union iaitu berkaitan pembayaran saya redeem melalui Western Union aja. Cepat sikit dapat. Tak perlu tunggu cek. Ia mengambil masa kurang dari 15 hari utk Google menyelesaikan transaksi (selepas 15hb setiap bulan jika layak)

      Harap dapat membantu.
      aminjohar recently posted..Aktiviti BlogWalking Bakal Diserang!!My Profile

  5. wana said on 1 Ogos 2011

    tahniah tuan wawwi.
    bila dah dapat bayaran pertama nanti
    akan nyusul yang ke-2..ke03..4.5.6
    dan seterusnya.g luck=)

    • Hi cik Wana! :-)

      Terima kasih singgah utk komen2x di blog sosial sy yg x seberapa ini. :-)

      Insyaallah Harap2x begitulah. Dapat sideincome utk tampung sedikit perbelanjaan/hutang-piutang yang ada.

      Dlm adsense ni kena ada target juga kan? Sy masih belum capai target lagi iaitu at least $10 USD sehari.

      Nak kejar cik Wana, x tau lah berapa jauh sy da ketinggalan.. huhuhu ^_^

      Alhamdulillah pencapaian bulan Julai 2011 y lepas, ada peningkatan 200%. Insyaallah ada rezeki bulan 9 nanti baru dapat cashout lagi (selang sebulan).
      aminjohar recently posted..Aktiviti BlogWalking Bakal Diserang!!My Profile

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*

CommentLuv badge

 

FANPAGE




SHARE